Search This Blog

Wednesday, May 29, 2013

Sizin İçin Daha Ne Yapabilirim?


            Bu soruyu çok sordunuz değil mi insanlara, özellikle de karşı cinse, hiç bir zaman adam gibi bir cevapta alamadınız ama, çünkü bunun bir cevabı yok. İnsanız hepimiz, ayni ham madde farklı DNA. Sadece %1 fark, nelere sebep oluyor. Sevinçler, mutluluklar, üzüntüler, depresyonlar ve daha niceleri.


          Sizi anlamak imkansız baylar... Dediklerinizi duyar gibiyim; sanki sizi anlamak çok kolay. Evet, değil belki, ama günümüzde hislerini kaybetmiş, elindeki Android telefondan ya da I-Phone dan farksız olmayan, komutla çalışan yüzlerce erkek dolanıyor etrafta. Sizce de bu değişim ya da bu mutasyon doğal mi? Sizdeki bu umursamazlık, kadını da etkiler oldu farkında olmadan. 

            Ne güzel demiş zamanında Aziz Nesin, Bir Kadını Ağlatmak yazısında, "Etrafınızda yürekten ağlayan bir kadın varsa bilin ki olgunlaşıyor dur. Bilin ki, gerçekleri kabul etmeye başlamıştır. Bilin ki, artık aşkın olmadığına inanmıştır. Bilin ki, sarılacak tek bir doğrusu kalmıştır. O da kim, ne diye sormayın artık. Çok ağlayan kadınlar, eninde sonunda kendilerine sarılırlar çünkü!" 

           Bir bayan olarak bu satırları okuyorsanız bir anda durdunuz ve ONU(!) düşündünüz değil mi? Yapmayıçünkü onlar bu satırları okumadılar bile, başına bakıp aman deyip kestirip attılar bile.. Kadınların, ekonomik güçlerini elde ettikleri, hem ev hanimi, hem is kadını hem de anne olmayı başarabildikleri bu dünya da sizce de onlara fazla değer vermediniz mi?

         Simdi derin bir nefes alin ve en derindeki yaraları kökünden söküp atin. Size hiç bir faydası olmayacak, canınızı yakacak her şeyden uzak durun. 

         İlla bir şeyleri sevmek ise derdiniz, önce kendinizden başlayın.