Search This Blog

Thursday, March 22, 2012

Birazda yiyelim..





            Amerika'da yasamaya calismak ile yasamak arasindaki farki yemek secebildikten ayirt ettim ve cok net anladim ki eger yasadiginiz yerin mutfagini seviyorsaniz hayat daha bir kolay. Birde Amerika gibi cok uluslu bir devlette yasiyorsaniz.

              Dunya mutfaklarini kesvetmeye Meksika ile basladim cunku klasik Amerikan usulu kalin hamburger ve patates benim icin cokta tin.. Farki mutfaklar denemek isterseniz Meksika ilk tercih olmali, ickisi, baharati, pisirme sekli ve daha bir cok seyi bizim Turk mutfagini andirabiliyor. Bazen aci isini abartiyo olsalar bile mutfak sahane.

             Ben ki tipik bir Turk kadini, annemden sunu ogrendim; sofradan eti, yemekten salcayi asla eksik tutmicaksin.. Buda tabiki Meksika mutfaginda mevcut. Hele safranli bir pilavlari var ki, ne siz sorun ne de ben soyliyim.. Denenmesi sart olan bir sey o :D Bakin tanimlayamiyorum bile :D

           Her neyse uzun lafin kisasi, buralara geldigim ilk zamanlar kokuyo deyip burun kivirdigim her seye alisir oldum. Bu insanin bir duruma adapte olmasi midir, yoksa umursamaz takilmasi midir?

               Ben cozemedim aciklamak isteyen varsa da keyifle dinerim..

              Biraz feminizim de olsa yazimin icinde Amerika Seyir Defterimle artik sizinleyim :)